Het verband tussen tussen alcoholverslaving en geweld

Er is een onmiskenbaar verband tussen alcoholisme en geweld, of het nu gaat om misdaad, huiselijk geweld of verkeersongevallen. Nu de verkoop van alcohol grotendeels ongereguleerd is, kunnen personen met een verleden van geweld gemakkelijk alcohol kopen en consumeren, een middel dat bekend staat om zijn dreigende oordeel en het aanmoedigen van vluchtig gedrag. Zelfs welgemanierde en verder niet-gewelddadige individuen kunnen onder invloed van alcoholverslaving andere mensen worden.

Huiselijk Geweld en Alcohol
De impact van alcoholisme op huiselijk geweld is bijzonder diepgaand. Alcoholmisbruik is een veelvoorkomende factor in veel gevallen van huiselijk misbruik, vaak verergerend bestaande spanningen en bijdragend aan een cyclus van geweld binnen huishoudens. Slachtoffers van huiselijk geweld, inclusief kinderen, worden vaak geconfronteerd met extra trauma wanneer de misbruiker onder invloed is van alcohol.

Alcoholisme

Alcoholisme en gevallen van huiselijk geweld

Studies uit 2019 tonen aan dat in dat jaar 1 op de 5 mensen in het VK te maken had gehad met huiselijk geweld door iemand die onder invloed was van alcohol. Dat aantal zal naar verwachting alleen maar stijgen tijdens de lockdown, met statistieken die wijzen op een aanzienlijke toename van alcoholisme en terugval in alcoholmisbruik, terwijl ze ook wijzen op een afname van het aantal mensen dat op zoek is naar alcoholcounseling en Afkickklinieken in Nederland. Alcohol veroorzaakt niet alleen gewelddadige neigingen bij mensen die actief dronken en dronken zijn, maar woede en geweld komen ook vaak voor bij alcoholafhankelijkheid. Wanneer ze niet onder invloed zijn van alcohol, zullen alcoholisten geneigd zijn prikkelbaar, irrationeel en meer geneigd te zijn om uit te halen naar de mensen om hen heen. Zelfs als alcohol hun humeur tijdelijk zou kunnen verlichten, heeft alcohol de neiging om de stemming van de verslaafde grillig te maken, met weinig aandacht voor zichzelf of anderen. Achter gesloten deuren worden gezinnen het slachtoffer van huiselijk geweld door alcoholisten en misbruikers.

Alcoholisme en zijn rol in ongebreidelde misdaad

Alcoholmisbruik beïnvloedt bijna elk gebied van criminaliteit. De meeste gevallen van middelenmisbruik en -verslaving komen voor in combinatie met alcoholmisbruik, en het loslaten van remmingen en neigingen tot roekeloos gedrag leidt vaak tot gevallen van mishandeling, diefstal en vandalisme. Woede en irrationaliteit vergroten ook het risico op op woede gebaseerd geweld en haatmisdrijven.

Statistieken tonen aan dat in 2017/2018 ten minste 39.000 overvallen werden gepleegd onder invloed van alcohol; in totaal vinden er elk jaar ongeveer 3 miljoen geweldsmisdrijven gepleegd onder invloed van alcohol plaats. Deze gewelddadige misdaden omvatten vaak verkrachting, aanranding, zware en eenvoudige mishandeling.

Rijden onder invloed is een ander strafbaar feit en het is niet moeilijk om alcohol in verband te brengen met dodelijke verkeersongevallen. Bestuurders onder invloed hebben een slechte motoriek, perceptie en reactievermogen en lopen meer kans zichzelf, passagiers, andere voertuigen en voetgangers te verwonden. Het verband tussen alcohol en roekeloos gedrag kan ook leiden tot agressief rijgedrag, onnodige risico’s of snelheidsovertredingen die anderen in gevaar kunnen brengen.

Het verband tussen tussen alcoholverslaving en geweld

Ben je klaar om aan je reis te beginnen?

Het ontdekken van het perfecte behandelcentrum houdt in dat u het ideale, op maat gemaakte behandelprogramma identificeert dat is afgestemd op uw unieke omstandigheden. Er is geen pasklare oplossing.

Alcoholafhankelijkheid en -verslaving overwinnen door Afkickklinieken

 

Er is nog hoop voor slachtoffers van alcoholverslaving. Het is door de zorgvuldige zorg, ondersteuning en begeleiding van een alcohol Afkickklinieken dat patiënten een nuchter leven kunnen leiden. Alcohol is een gevaarlijke stof en het wordt aangeraden om nooit plotseling van alcohol af te zien zonder de hulp van medische professionals. Alcoholafhankelijkheid kan pijnlijke en soms zelfs dodelijke ontwenningsverschijnselen veroorzaken.

Als u of een dierbare moet worden opgenomen in een afkickkliniek in het VK, beschikt Rehab Helper over een uitgebreide lijst van internationale Afkickklinieken voor alcohol. Het vinden van de juiste kliniek voor u is een van de eerste belangrijkste stappen op weg naar herstel. Als u vragen heeft over behandelplannen of verslaving, raden we u aan contact met ons op te nemen.

 

Open chat
Hoi 👋

Hoe kunnen we u helpen?